0 product(en) - €0,00

faviconwit Vanaf €75,00 geen verzendkosten in NL

faviconwit Snel verzonden met PostNL

faviconwit Vaste verzendkosten in NL € 7,25

faviconwit Bestelling kunt u ook afhalen

Gebruiksaanwijzing zelfklevend Vinyl (vinyl stickers)

plot2pimp800x400

 

Gebruiksaanwijzing Zelfklevend Vinyl (vinyl stickers)

Benodigde hulpmiddelen

  • Applicatie tape/transferfolie
  • Pel mesje - Rakeltje/squeezer
  • ontvetter (alcohol)
  • water met druppel afwasmiddel bij de "natte" methode
  • fohn

Het snijden

Snij de letters of afbeelding NIET in spiegelbeeld uit. Verwijder het overtollige vinyl en pel de binnenkant van de afbeelding of letters schoon, zodat alleen nog overblijft wat u daadwerkelijk wilt gaan gebruiken.

De voorbereiding

Om een uitgesneden tekst of logo met alle delen tegelijkertijd mooi strak aan te brengen gebruikt u het beste applicatie/transfer tape. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

•             Applicatie tape kunststof/vinyl transparant

De transparante kunststof/vinyl transferfolie van deze applicatie tape biedt voordelen bij grotere ontwerpen doordat het steviger is dan papier.

Verder is door de transparantie deze folie goed geschikt bij ontwerpen die worden samengesteld uit meerdere kleuren. Deze folie is minder geschikt voor het nat aanbrengen van zelfklevende folie omdat het vocht moeilijker te verwijderen is na het plakken, maar het is zeker mogelijk.

•             Applicatie tape papier

Lichter en makkelijker in gebruik bij het nat aanbrengen van zelfklevend vinyl. Minder geschikt voor ontwerpen die uit meerdere kleuren moeten worden samengesteld omdat de applicatie tape niet transparant is en het dus moelijker is om de 2e en verdere kleuren te plaatsen.

Bij de natte methode maakt u het te beplakken gebied nat, door ( halve liter water een 1 druppel afwasmiddel )met spons of plantenspuit aan te brengen. Hierdoor kunt u uw ontwerp nog makkelijker herschikken. Start vanuit het midden met de rakel om al het vocht weg te wrijven en goed laten drogen. Na het drogen kunt u de transfertape verwijderen.

Het aanbrengen van de sticker

Verwerkingstemperatuur van de folie is tussen de  +10 en +30 graden, is het kouder dan de ondergrond eerst verwarmen.

Breng het applicatietape aan op het uitgesneden en uitgepelde vinyl. Wrijf het applicatietape met de hand goed vast, zodat de letters aan het applicatietape blijven hangen en de drager loslaat. Indien nodig het aanwrijven herhalen.

Zorg voor een droge, vetvrije ondergrond. Bepaal de plaats en plak het applicatietape op de ondergrond met een schone droge doek vast. Verwijder voorzichtig het applicatietape met een rollende beweging, zodat de afbeelding of letters op de ondergrond blijven plakken. Een squeezer (met viltrand tegen krassen) is een handig hulpmiddel voor het gladstrijken.

Geef de lijm ook de tijd om weer uit te harden.

tips:

  • om een muursticker op een licht oneffen muur of hout te plakken wordt wel gebruik gemaakt van een tennisbal om de sticker goed aan de drukken
  • .Als het vinyl omhoog is gekomen na het snijden zet de snij instellingen dan eens lager/minder diep.
  • Door het verwarmen met een fohn kunt u het vinyl beter vormen en eventuele luchtbobbels verwijderen.

Klik hier om het aanbod vinylfolies/snijfolies te bekijken

 

Betaal veilig op Plot2pimp.nl


iDEAL 120x30 dubbelBancontact logo PostNL 

© 2015 - 2022 Plot2Pimp. All Rights Reserved.